Click here for Myspace Layouts

Sunday, 4 December 2011

HOT.. Maksiat adalah satu kebajikan di KEDAH.. Benarkah ?Kerajaan Kedah digesa memantau kewujudan pusat hiburan di negeri itu yang dikatakan hidup bagai cendawan tubuh selepas hujan kerana fenomena itu boleh mencalar imej negeri yang majoriti masyarakatnya beragama Islam.
Mufti Kedah, Datuk Sheikh Muhammad Baderuddin Ahmad, berkata kewujudan pusat hiburan tanpa kawalan dan pemantauan pihak berkuasa boleh memberi kesan negatif dalam institusi masyarakat, selain menyinggung perasaan umat Islam di negeri ini.
“Fenomena ini tidak seharusnya berlaku di negeri ini mempunyai pegangan Islam yang kuat dan pasti ia meninggalkan kesan tak baik, khususnya kepada masyarakat Islam jika dibiarkan tanpa pemantauan.
“Justeru, saya harap perkara ini dipandang serius pihak berkaitan kerana kita tidak mahu usaha menggalakkan rakyat mendalami penghayatan Islam menerusi penghayatan dan amalan, pada masa sama ada pihak cuba menggagalkan usaha berkenaan,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.
Beliau mengulas laporan akhbar baru-baru ini yang mendakwa kewujudan pusat hiburan di bandar raya ini bagai cendawan tumbuh elepas hujan, sekali gus mencetuskan persoalan mengenai penguatkuasaan dijalankan kerajaan negeri pimpinan PAS sepanjang tempoh tiga tahun mentadbir negeri.
Sehubungan itu, Muhammad Baderuddin berharap isu itu dapat diatasi dengan bijak oleh pihak berkuasa tempatan termasuk kerajaan negeri dalam usaha memelihara keharmonian Islam di Kedah.
“Malah, Sultan Kedah, Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah dalam amanatnya ketika bertitah sempena sambutan Maal Hijrah baru-baru ini turut meminta umat Islam di negeri ini supaya mendalami Islam dengan penghayatan sebenar dan kita tidak mahu perkara seumpama menggagalkan usaha berkenan,” katanya.
PERGHH HABES SATU,SATU BENDA ALLAH TAALA NAK TUNJUK KAT RAKYAT KEDAH YANG KERAJAAN PAS NI MEMANG PALING TERUK MEMERINTAH..WALAUPUN PENAFIAN DIBUAT YANG MENGATAKAN SEJAK 3 TAHUN KERAJAAN PAS MEMERINTAH TIDAK PERNAH ADA 1 LESEN PUSAT HIBURAN PUN DI KELUARKAN OLEH MEREKA..
(BETUL TETAPI YANG MENGELUARKAN LESEN ITU PEJABAT DAERAH,PEJABAT DAERAH PUN DI BAWAH KERAJAAN NEGERI)JADI KENAPA EXCO EXCO ATAU MB SENDIRI TIDAK PERNAH AMBIK TAU DALAM HAL INI?BILA MUFTI BERSUARA MACAM MACAM PENAFIAN DI BUAT..
SEPATUTNYA SEBAGAI PEMERINTAH YANG MENTADBIR NEGERI KEBAJIKAN PAS SEPATUTNYA MEMPERKENALKAN LEBIH BANYAK PUSAT PUSAT RIADAH KELUARGA ATAUPUN TEMPAT BERIBADAT SUPAYA ANAK ANAK MUDA SEKARANG LEBIH TERTARIK KEPADA PEKARA YANG MENDATANGKAN KEBAIKKAN DAN FAEDAH.BUKANNYA MEMPERBANYAKKAN PUSAT MAKSIAT.
ADAKAH PUSAT PUSAT MAKSIAT TERSEBUT KEPUNYAAN TAIKO DAP?SEHINGGA PAS TIDAK BERANI MENGAMBIL TINDAKKAN?SEMALAM BLOG INI JUGA MENGELUARKAN SATU ARTIKEL BERKENAAN PUSAT MAKSIAT BARU DIBUKA DI ALOR MENGKUDUSINI
PEKARA INI SEHARUSNYA TIDAK BERLAKU JIKA PAS BETUL BETUL MENTADBIR BERLANDASKAN SYARIAT ISLAM YANG DI LAUNGKAN SEBELUM MEREKA MEMERINTAH..TETAPI HAL SEBALIKNYA TERJADI..BERCAKAP MENGUNAKAN MULUT BOLEH LA,TETAPI BILA DAH PEGANG KUASA SEMUANYA HALAL BELAKA.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...